Nederlandse vlag   drapeau Français Taal/Langue

Welkom in Haarlem !!!

Al van verre domineert de gotische St. Bavokerk de skyline van de stad.Vue aerienne de Haarlem Langs de oevers van het Spaarne staan de pakhuizen en statige woningen van de welvarende Haarlemse kooplieden en bierbrouwers uit de 17e eeuw. Kom naar Haarlem en wandel op uw gemak door historische straten. Bewonder de schilderachtige gevels, monumenten en musea. Loop binnen in de vele leuke winkels, de gezellige cafes en restaurants. Haarlem ligt 15minuten van Schiphol Airport en Amsterdam. De zee met haar prachtige stranden en duinen ligt op een paar kilometer van de stad.

Haarlem, een heerlijke stad...

In de historische binnenstad van Haarlem vindt u alle bezienswaardigheden op loopafstand. En wat is er mooier dan rustig wandelend te genieten van alles wat Haarlem te bieden heeft? Tussendoor even uitrusten in een van de vele sfeervolle cafés en proeflokalen. En, als u lekker wilt eten, dan is de keus bijna onbeperkt. U hoeft maar om u heen te kijken en u vindt overal goede restaurants en sfeervolle eethuisjes, waar u gastvrij wordt onthaald. Voor de echte liefhebbers heeft Haarlem zelfs een culinaire wandelroute! Haarlem is in alle opzichten een heerlijke stad.En 's avonds? De Schouwburg, de Toneelschuur, het Concertgebouw? U mag 't zeggen.

Beste winkelstad van Nederland

 Als u door de Haarlemse binnenstad wandelt, valt u zeker nog iets op: rue commercante de grote variatie aan winkels. Het zal u dan ook niet verbazen dat Haarlem officieel is verkozen tot beste winkelstad van Nederland. Dat predikaat heeft de stad mede te danken aan het grote aanbod van speciaalzaken en bijzondere winkels. En niet te vergeten de gezellige markt elke maandag en zaterdag op de plek waar deze al eeuwen wordt gehouden: de Grote Markt. De binnenstad is autoluw, dus u kunt er rustig winkelen. Uw auto parkeert u comfortabel in een van de parkeergarages in het centrum. Vanaf het station loopt u in ongeveer 10 minuten naar de Grote Markt.

Musea

In het Museumkwartier Groot Heiligland:

 • Frans Halsmuseum
 • Centrum van het Beeldverhaal
 • ABC
 • Architectuurcentrum
 • Historisch Museum Zuid-Kennemerland
tableau misée

 

 

 

 

 

 


Op en rond de Grote Markt:

 • Archeologisch Museum
 • Vleeshal
 • Verweyhal
 • Vishal
 • Teylers Museum
 • Pietershuis.

Stad van 1000 monumenten

grote marktOoit was de Grote Markt het toernooiveld van de Graven van Holland. En nog steeds is dit prachtige plein het bruisende hart van Haarlem. Kijk om u heen, naar het middeleeuwse stadhuiscomplex, de St. Bavokerk, de Vishal, de Hoofdwacht... Is er een mooier vertrekpunt om de ontdekkingstocht door Haarlem te beginnen? Vraag onderweg gerust aan de Haarlemmers wat u beslist niet mag missen. Trots zullen zij u wijzen op enkele van de 1000 beschermde monumenten die hun stad rijk is. En als u dan zo door Haarlem dwaalt, kan het gebeuren, dat u ineens in een van de 20 middeleeuwse hofjes staat. Het wordt stil om u heen. Het is 1395.

Even de stad uit

Haarlem is een prachtigvertrekpunt voor uitstapjes in de omgeving. Amsterdam en Schiphol Airport zijn een kwartier rijden. De zee, de duinen en het strand liggen vlakbij. Mogen we u een tip geven? Laat de auto staan en pak een echt Hollands vervoermiddel: de fiets. Rijd dwars door de unieke natuur van het Nationaal Park De Kennemerduinen naar de zee. Rondom Haarlem is voor iedereen veel te zien en te beleven. Wat dacht u van een bezoek aan de grootste bloemenveiling van Europa in Aalsmeer? Of de beroemde Keukenhof?

Evenementen

 • In Haarlem vinden het hele jaar door de meest uiteenlopende evenementen plaats. Om u een indruk te geven noemen we er hier, onder voorbehoud, een aantal:
 • april
  Bloemencorso van de Bollenstreek
  Haarlems Bloemenweekend
 • 2e Pinksterdag
  Draaiorgelfestival
 • juni
  Stripdagen Haarlem
  Haarlemmerhoutfestival
 • juli
  Internationaal Orgelfestival
 • augustus
  Horecadagen
  Haarlem Jazz
  Bloementapijt
 • september
  Open Monumentendagen
image logo haarlem

Haarlem Grote MarktKlik op de foto om te vergroten.

Le plus ancien musée des Pays Bas

images du centre ville de haarlem Aimez-vous l’art et la culture ? Alors Haarlem a beaucoup à vous offrir. En 1784, le premier musée des Pays-Bas, le Musée Teylers, ouvrait ses portes sur les rives de la Spaarne. Vous y admirerez l’architecture du bâtiment même et vous vous étonnerez de la collection unique et variée qu’il abrite. Et visitez surtout le musée Frans Hals, avec son jardin intérieur intime. Attardez-vous un instant devant les impressionnants portraits d’archers peints par le maître haarlemmois Frans Hals. 

Une sortie hors de la ville

Haarlem est un excellent point de départ pour des excursions dans les environs. Amsterdam et Schiphol Airport se trouvent à un quart d'heure de route. La mer, les dunes et la plage sont à proximité. Permettez-nous de vous donner un tuyau : laissez votre voiture et utilisez un moyen de transport vraiment hollandais, le vélo. Roulez jusqu'à la mer en traversant le site naturel unique du Parc national Kennemerduinen. Les environs de Haarlem offrent à tous beaucoup de choses à voir et à vivre. Que pensez-vous d'une visite au plus grand marché aux
fleurs d'Europe, à Aalsmeer ? Ou les célèbres jardins de Keukenhof ?

Un accueil chaleureux
Haarlem vous accueillera avec hospitalité. La ville dispose d'un large éventail d'accommodations de séjour.