Nederlandse vlag   drapeau Français Taal/Langue


Welkom op mijn homepages.

Ik bied u aan om een kleine trip te maken met een beetje geschiedenis en wat genealogie.

Ik ben geboren in Haarlem (Nederland), net als heel veel voorouders sinds 1600. Ik heb een presentatie geleend van het digitale stadhuis en dat kunt u hier zien. Wilt u een uitgebreidere kijk nemen dan kunt u beter naar het stadhuis gaan. Daar kunt u de stad en de omgeving bekijken door verschillende diaprogramma’s.

Tijdens de laatste wereld oorlog verhuisden mijn ouders naar Krommenie in de Zaanstreek (Nu Zaanstad). De gemeente was toen nog erg industrieel, De Blikfabrieken, Linoleum Krommenie en verschillende andere bedrijven. De werknemers kwamen overal vandaan. Nu is het behoorlijk veranderd.

Krommenie ligt aan de Nauernasche vaart, een verbinding tussen het Noordzee kanaal (Nauerna) en de Zaan bij West Knollendam. S'zomers en in het weekend komen er veel plezierboten door de "vaart". Van heel klein tot vrij groot. Vrachtschepen gebruiken het kanaal nog steeds, maar er zijn er veel minder dan vroeger. De industrie gebruikt nu veel meer vrachtwagens.

Mijn presentatie van Krommenieis nog niet helemaal klaar, ik denk dat het meer een presentatie van Krommenie en de omgeving word. De geschiedenis van Krommenie ligt vast aan de geschiedenis van de Zaanstreek, temeer omdat men nu praat over Zaanstad, een gemeente van meer dan 134000 inwoners, waar Krommenie een deel van is geworden.

U vind hierbij een paar links naar de  Zaanstad en de Zaanse Schans. Binnenkort hoop ik verder te gaan. Dit was een kleine toeristische trip, alleen bestemd om u iets meer te leren over de plaatsen waar de familie Cornet al jarenlang woont.